فهرست مطالب
آموزش گوگل تگ منیجر-بخش چهارم: رهگیری فرم ثبتنام
GTM Tutorial – Part 4 – Tracking Form Submissions
رهگیری فرمهای ثبت نام وب سایت توسط گوگل تگ منیجر
در مقاله قبل (بخش سوم آموزش گوگل تگ منیجر) نحوه رهگیری کلیک کاربران روی لینک های خارجی (outbound یا external) یک وب سایت را آموزش دادیم.
رهگیری ثبت فرم تماس با ما:
ممکن است بخواهید ثبت فرم تماس با ما را در سایت خود رهگیری کنید. فرض کنید فرم ما بصورت زیر است:
تعریف متغیر (Variable):
با استفاده از Google Tag Manager این امکان را دارید که ثبت فرم های دلخواه خود را در وب سایت رهگیری کنید. بدین منظور وارد اکانت خود در GTM شوید و به بخش Variables بروید. در این بخش روی دکمه قرمز رنگ CONFIGURE کلیک کنید تا لیست انواع متغیرها نمایش داده شود. مطابق تصویر زیر در قسمت المان های Form آیتم Form ID را انتخاب نمائید.
دلیل انتخاب Form ID اینست که ممکن است ما چندین فرم در وب سایت مان داشته باشیم. می خواهیم متوجه شویم کدامیک از این فرم ها از طرف کاربران ثبت شده است.
تعریف تریگر (Trigger) برای ثبت فرم:
برای شروع، به منوی Triggers رفته و به آن نام Form Submitted را اختصاص دهید. اکنون مطابق تصویر زیر، روی Configuration کلیک کنید.
مطابق تصویر زیر از لیست موجود، گزینه Form Submission را انتخاب کنید.
در پنجره ای که ظاهر می شود، مطابق تصویر زیر، گزینه All Forms را انتخاب نمائید. زیرا می خواهیم ثبت تمام فرم های وب سایت را چک کنیم. اما در صورتی که وب سایتی با مقیاس بزرگ دارید و صدها فرم در آن وجود دارد، می توانید پس از انتخاب گزینه Some Forms آیدی فرم موردنظر خود را وارد کنید. سایز گزینه ها را به حالت خود رها کرده و دکمه Save را بزنید.
تعریف تگ جدید برای رویداد ارسال فرم:
اکنون باید یک تگ جدید بسازیم. به منوی Tags بروید و روی New کلیک کنید. نام آنرا GA Form Submitted Event تعریف کنید. روی Tag Configuration کلیک کرده و در لیست موجود، مانند قبل آیتم دوم یعنی Classic Google Analytics را انتخاب کنید. اکنون مانند چند مثال قبل باید کد رهگیری (Tracking ID) حساب آنالیتیکس خود را وارد کنید. در سرویس Google Analytics خود به بخش ADMIN بروید و در قسمت Property Setting کد رهگیری را کپی و در باکس تگ GTM آنرا پیست کنید.
تعریف متغیر Constant برای GA Tracking ID:
همانطور که متوجه شده اید، ما در تمام تگ هایی که می خواهیم از آنالیتیکس استفاده کنیم به کد رهگیری (Tracking ID) گوگل آنالیتیک نیاز داریم. پس بهتر است برای این کد یک Variable تعریف کنیم تا بتوان در تمام تگ ها از آن براحتی استفاده کنیم.
به منوی Variables رفته و در پنجره ظاهر شده در بخش User-Defined Variables روی دکمه NEW کلیک کرده و مطابق تصویر زیر، از لیست موجود آیتم Constant را انتخاب کنید.
سپس کد رهگیری آنالیتیکس خود را در باکس زیر وارد کنید:
با انجام اینکار (تعریف متغیر استاتیک برای کد رهگیری GA) از این پس براحتی می توانید با کلیک روی آیکون سیاه رنگ، از متغیرهای تعریف شده و یا پیش فرض موجود (تصویر زیر) استفاده کنید.
متغیری که با کادر قرمزرنگ در تصویر بالا مشخص شده است، همان متغیر استاتیکی است که ما تعریف کردیم. آنرا انتخاب کنید تا بعنوان Tracking ID ست شود.
مقادیر Track Type، Action و Category را مانند تصویر زیر پر کنید:
مقدار Label را برابر عبارت {{Form ID}} تعریف کنید. تا پس از هر بار فراخوانی رویداد، آیدی فرم در این Label بصورت داینامیک درج شود.
تعریف تریگر (Trigger) برای تگ (Tag):
اکنون نوبت آنست که برای تگ جدید یک Trigger مشخص کنید. پس روی Trigger کلیک کنید تا لیست Trigger های موجود به شما نمایش داده شود. مطابق تصویر زیر روی تریگری که قبلا برای این مثال تعریف کرده ایم (Form Submitted) کلیک کنید.
در نهایت دکمه Save را بزنید.
یافتن خطا و رفع آن در گوگل تگ منیجر:
اکنون وقت آنست که با کلیک روی دکمه Preview ، تگ خود را debug کنید. سپس به صفحه تماس با ما در وب سایت خود مراجعه کنید و آنرا رفرش کنید. وقتی فرم را پر کنید، مانند تصویر زیر، تگ GA Form Submitted Event فعال خواهد شد (fired)
مانند مثال قبل، روش دیگر برای چک کردن عملکرد تگ GTM مراجعه به منوی Real Time در گوگل آنالیتیکس می باشد. مطابق تصویر زیر، مشاهده می شود که فرم موردنظر ما یکبار پر شده است.
تا اینجا در طی این سه مثال، سه تگ تصویر زیر را ایجاد کرده ایم:
۱- پیاده سازی تگ Google Analytics
۲- رهگیری لینک های خارجی (Outbound Links Tracking)
۳- رهگیری ثبت فرم (Form Submission Tracking)
در بخش پنجم از آموزش گوگل تگ منیجر، نحوه رهگیری تعداد دانلود فایل های با فرمت خاص را در سرویس Google Tag Manager آموزش خواهیم داد.